Tegen discriminatie, racisme en fascisme

7 april 2011 § 3 reacties

Reimer van Ruiten uit Drachten is lid van de kerkelijke gemeente Heerenveen, en voormalig (2006) PvdA-afdelingsvoorzitter Smallingerland (Drachten). Reimer is gehuwd, woont sinds 2005 in Drachten, heeft zowel bestuurlijke als zakelijke ervaring en is in het dagelijkse leven een zelfstandig assurantie-kantoorhouder in Zwaagwesteinde. Als voorzitter van het schoolbestuur van de “Oudste School van Friesland” de OBS Van Heemstra School te Oudwoude, deed hij vele jaren bestuurlijke ervaring op.

Momenteel is Reimer woordvoerder van de Antifascistische Actie – AFA Fryslân – een beweging welke discriminatie, racisme en fascisme actief wil bestrijden. Reimer haalde onlangs het NieuwsJournaal van Omroep Fryslân en ook andere kerkleden zijn bij dit initiatief betrokken. In het kader van het bestrijden van een partij als de PVV, welke een Racisme en Discriminatie stimulerend beleid in Nederland nastreeft, is AFA Fryslan doende om samen te werken met minderheden en kerkelijke organisatie’s. Met name kerkelijke jongerenorganisatie`s waren betrokken bij een campagne tegen de PVV in Fryslan welke in het kader stond van de Provinciale Statenverkiezingen. De leden van AFA Fryslan zijn dan ook van diverse pluimage. Er zijn mensen van diverse buitenlandse afkomsten en verschillende kerkelijke achtergronden bij betrokken.
Van Mormoon tot Protestant en van Katholiek tot Moslim of Atheist !
Met name veelal jongeren zijn bereid aktie te voeren om alle vormen van Discriminatie, Rechts-extremisme en Racisme te bestrijden. Overigens is de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen) op geen enkele wijze betrokken bij AFA. AFA Fryslan adverteerde in de Leeuwarder Courant onder het motto:

Dr. Martin Luther King: “Voor het slagen van het kwaad is niets anders nodig dan dat goede mensen niets doen !”

Advertentie

§ 3 Reacties op Tegen discriminatie, racisme en fascisme

 • robert poort schreef:

  Heiligen der laatste dagen in Nederland en Vlaanderen vormen niet bepaald een politiek machtsblok, maar werden niettemin uitdrukkelijk door de kerkelijke leiding opgeroepen om actief maatschappelijk en politiek betrokken te zijn. Er lijken maar weinig kerkleden te zijn die een heldere politieke visie kunnen formuleren op basis van het herstelde evangelie, dus het is geweldig dat Reimer van Ruiten hier zo prachtig het goede voorbeeld geeft. Waar voor ons misschien duidelijk is dat de PVV discriminatie en haat in de hand werkt, zo zullen er anderen zijn die daar wat minder moeite mee hebben, en misschien zelfs op die partij gestemd hebben: vrijheid, blijheid! Maar op dit blog wordt uitgegaan van socialistische en pacifistische beginselen, en het lijkt me dat deze in ieder geval op gespannen voet staan met de PVV. Zelfs los van allerlei ernstige inhoudelijke bezwaren, komt de rechtse PVV voor linkse mensen toch wel van een andere planeet zou ik zeggen.

 • rené Van den Langenbergh schreef:

  Ik ga hiermee volledig akkoord. Ook in Vlaanderen wordt er door veel mensen op partijen zoals het Vlaams Belang gestemd, ook op de N-VA (minder radicaal maar toch), maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er in de USA anders gekeken wordt naar de politiek dan in Europa. Wij hebben hier veel linksere ideeën dan ginds, bijna elke zendeling die hier naartoe komt vanuit Utah heeft republikeinse inslag, en is veel minder democratisch gezind. Wij kunnen dit ons hier niet voorstellen want dat is voor mij toch wel zeer rechts en conservatief, maar als je dan met de zendelingen praat heb ik toch het gevoel dat ze opeens wat gematigder zijn. Ik ben in Vlaanderen lid van de PVDA omdat ik ervan overtuigd ben dat – indien vandaag de dag Jezus Christus terug zou komen naar de aarde, hij voluit communist zou zijn.

  • Robert Poort schreef:

   Dag René,

   Leuk om elkaar via dit blog (en Facebook?) te leren kennen. Christus voluit communist? Nou laat onze amerikaanse vrienden dat maar niet horen! Communisme en zelfs socialisme zijn voor hen vieze woorden. Dat komt niet omdat men geen waardering meer zou hebben voor de gemeenschappelijkheid van het vroege mormonisme, maar omdat de republikeinse partij in Utah zo allesoverheersend is. Daardoor raken dergelijke vroeg-mormoonse beginselen volkomen ondergesneeuwd onder allerlei uiterst rechtse ideen waarbij individualiteit heilig is en collectiviteit verdacht wordt gemaakt. Heel tragisch natuurlijk voor degenen die bekend zijn met de ontstaansgeschiedenis van het mormonisme. De Mormoonse Arbeider is eigenlijk een poging om wat evenwicht te brengen, door te laten zien dat socialisme en communisme in hun zuivere vorm van alles met het evangelie te maken hebben. Dus het zou eigenlijk andersom moeten zijn: heiligen der laatste dagen zouden communisme en socialisme moeten omhelzen, daarbij ruimte latend voor de positieve kanten van het kapitalisme!

   Zendingspresident Louis Bertrand in Parijs was trouwens een overtuigd communist en was in het jaar 1861 min of meer de stichter van de Kerk in België:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_A._Bertrand

   Klik om toegang te krijgen tot mhs1.2McClellanFall2000.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Tegen discriminatie, racisme en fascisme voor De Mormoonse Arbeider.

Meta

%d bloggers liken dit: