LDS en FLDS samen tegen geweld in Mexico

7 juni 2011 § Een reactie plaatsen

Een opmerkelijk bericht valt te lezen op de site van The Mormon Worker klik hier waarin aandacht wordt besteed op het toenemende drugsgeweld in noordelijk Mexico, en hoe heiligen der laatste dagen van verschillende gezindten met dat geweld geconfronteerd worden. De berichtgeving en de reacties erop laten zien dat “mainstream” en “fundamentalistische” kerkleiders in staat zijn om samen “vrede te verkondigen en geweld te verwerpen” overeenkomstig L&V 98:16.
Soms doet men het voorkomen alsof fundamentalisten geen mormonen zouden zijn, maar dat is eigenlijk net zoiets als beweren dat mormonen geen christenen zouden zijn.
Verder is er in dit verhaal een verband met de amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney wiens vader in noordelijk Mexico werd geboren: klik hier
Een familielid van Mitt Romney – een voormalig tempelpresident – was een van de velen die onlangs werden gekidnapt door gewelddadige drugsbenden.
Heel informatieve berichtgeving over het drugsgeweld in noordelijk Mexico en over de historische verbanden tussen heiligen der laatste dagen van verschillenden stromingen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu LDS en FLDS samen tegen geweld in Mexico voor De Mormoonse Arbeider.

Meta

%d bloggers liken dit: