Ik was een Vreemdeling (Matt. 25:43)

10 oktober 2011 § Een reactie plaatsen

Reimer van Ruiten (Gemeente Heerenveen) vraagt zich af wat deze uitspraak van de Heiland in 2011 betekent. Wat zou Jezus doen?

Het lot van de uitgeprocedeerden lijkt hopeloos en onafwendbaar, maar het kan ons minimaal helpen eens na te denken over hoe we hier mee omgaan vanuit het evangelie. Als behalve kerklid Reimer van Ruiten(AFA) ook VVDer Ruud Vermeulen (wethouder te Tiel) zich inzet, dan kunnen we dat allemaal als heiligen der laatste dagen.

berichtgeving op nieuwsuur.nl – klik hier om het bericht op MVG te lezen en de indrukwekkende video te zien.

In het Groningse Ter Apel, ver van de bewoonde wereld, staat een VBL, een Vrijheids Beperkende Locatie. Hier leven 700 illegale asielzoekers die wachten op uitzetting. Maar uit cijfers blijkt dat Ter Apel maar eenderde van de asielzoekers daadwerkelijk uitzet.

Niet humaan
Er zijn nauwelijks voorzieningenen en de mensen die er zitten, mogen niet verder komen dan de gemeentegrens. De PvdA wil dat minister Leers Ter Apel sluit. Uitgeprocedeerde asielzoekers moeten volgens de partij voortaan vanuit een asielzoekerscentrum, of vanuit de vertrouwde omgeving van het dorp of de plaats waar zij wonen hun terugkeer naar het land van herkomst voorbereiden en realiseren.

De gehele oppositie steunt dat plan van de PvdA. Er is dus één stem tekort voor een meerderheid. Minister Gerd Leers laat weten dat zijn beleid onveranderd blijft. Hij blijft voorstander van een vrijheidsbeperkende locatie.

Begin deze maand protesteerden de Anti Fascistische Actie (AFA) Fryslan er tegen het vluchtelingbeleid van minister Leers. “Dat is onder het huidige kabinet veel strenger geworden door de PVV een plezier te doen”, verklaarde Reimer van Ruiten van AFA. De omstandigheden in het centrum zijn volgens hem niet humaan. “Kinderen leven achter hekken en mensen worden tegen hun wil vastgehouden.”

Praktijk
Ook vertegenwoordigers van kerken hebben geprotesteerd tegen het asielbeleid van het kabinet-Rutte. Ze deden dat in februari bij een werkbezoek aan uitgeprocedeerde vreemdelingen in Ter Apel.

De bedoeling was dat mensen maar korte tijd in Ter Apel verblijven, maar de praktijk is heel anders, zo ontdekte Nieuwsuur.

In de reportage een gesprek met een gezin dat nu twee jaar en twee maanden in Ter Apel woont. Al die tijd leven de gezinsleden uit koffers omdat uitzetting elk moment dreigt.

bron: http://nieuwsuur.nl/onderwerp/269102-pvda-wil-ter-apel-sluiten.html

Ik was een vreemdeling en jullie namen mij niet op (Matt. 25:43)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Ik was een Vreemdeling (Matt. 25:43) voor De Mormoonse Arbeider.

Meta

%d bloggers liken dit: